МОНИТОРИНГ ПРОЈЕКТНИХ АКТИВНОСТИ
06.12.2010

Представнице Сталне конференције градова и општина, која врши периодични мониторинг и проверу тока пројеката финансираних кроз Exchange 3 програм Европске делегације у Србији, Ивана Максић, Ирина Славковић и Марија Мијатовић, посетиле су Градску општини Палилула у Нишу. У разговору са пројектним тимом Општине, Милошем Стојадиновићем, менаџером пројекта, Драганом Терзићем, административним асистентом и Милошем Ристићем, финансијским асистентом, сагледане су протекле активности на остваривању пројекта "Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група", као и резултати на терену. Представнице мониторинг тима имале су увид у текуће активности и рад мобилних тимова на терену који су пружали помоћ особама у насељу 'Црвена Звазда'. Исказано је задовољство начином рада и договорена даља динамика остваривања пројекта.

Социјално-угрожени становници Палилуле могу добити потребне информације о коришћењу бесплатних услуга мобилних тимова пројекта на телефон 018/ 244-587 или у месним кацеларијама општине (Расадник, Палилула, Г.Међурово, Бубањ, Лалинац) радним даном од 09-14:00 сати. Услуге обухватају медицинску помоћ угрожених категорија становника, мерење крвног притиска и шећера у крви, пружање лекарске саветодавне помоћи, психо-социјалне помоћи и подршке, правне помоћи.

Програм EXCHANGE 3, који финансира Европска унија, њиме руководи Делегација Европске уније у Србији, а спроводи Стална конференција градова и општина усмерен је на увођење ЕУ модела у функционисање и побољшање капацитета и ефикасности рада локалних самоуправа у Србији.